image/svg+xml

Muncă pentru îngrijitori în Germania

0371 237 274
Sună-ne acum!

Munca pentru Îngrijitoare în Germania

Virusul nou – tot ce trebuie să știi

Situația legată de coronavirus poate trezi îngrijorare. Îți împărtășim sfaturile asistentei noastre medicale din Echipa Medicală ATERIMA MED. Am pregătit instrucțiuni importante de procedură și sfaturi cum să ai grijă eficient de siguranța în această situație. Respectarea regulilor propuse de siguranță epidemiologică nu numai că ne poate proteja de infectare, dar ne poate ajuta să ne simțim în siguranță! 

Iwona Przybyło – asistentă medicală cu experiență din Echipa Medicală ATERIMA MED.

Sănătatea și siguranța este o prioritate pentru fiecare ființă umană și este de cea mai mare valoare, nu numai în fața posibilității de a contracta virusul. Situația legată de acest fenomen este variabilă, primim diverse tipuri de informații, care deseori pot stârni anxietate și pot duce la panică, ceea ce ne poate distrage atenția de la cele mai importante aspecte preventive din acel moment. 

 

Informațiile pregătite pentru tine sunt elaborate pe baza recomandărilor oficiale ale Organizației Mondiale a Sănătății, ale Ministerului Sănătății și ale Inspectoratului Sanitar Principal. În caz de haos în comunicări, îți recomand să folosești numai surse verificate. Sper că acest studiu te ajuta la evaluarea corectă a situației actuale și încurajează la vigilență și atenție și mai mare în domeniul igienei.  

Te invit să le citești cu atenție!     

Ce este coronavirus?

SARS-CoV2 este denumirea noului coronavirus identificat în ianuarie 2020 în orașul chinez Wuhan, provincia Hubei. Acest virus provoacă o boală numită COVID-19. Coronavirusul aparține familiei virusurilor ARN identificate încă din anii 60 ai secolului XX, iar numele său este legat de aspectul caracteristic pe care experții l-au asociat cu coroana. În secolul XXI au apărut noi coronavirusuri, posibil ca urmare a mutațiilor virușilor la animale. În prezent avem de-a face cu un al treilea nou coronavirus.

Ce este noul coronavirus SARS-CoV2?

Noul virus a început să se răspândească în noiembrie 2019 în China. Funcționează sub denumirea SARS-CoV2. Acest virus pătrunde în celulele corpului uman fără medierea animalelor. Numele bolii cauzate de virus, adoptat de Organizația Mondială a Sănătății, este COVID-19. 

Modalitatea de transmitere

Coronavirusul este o infecție transmisă în principal prin inhalarea picăturilor nazo-faringiene, la fel ca gripa și alte așa-numite infecții virale. Virusul este conținut în picăturile răspândite care se formează atunci când tușești sau strănuți. În mod indirect, infecția poate apărea prin atingerea suprafețelor pe care secrețiile din nas sau gât s-ar fi putut depune anterior, motiv pentru care igiena corectă a mâinilor este atât de importantă. „Perioada de incubație”, adică timpul dintre pătrunderea virusului în corpul uman și posibila apariție a primelor simptome, este estimată între 1 și 14 zile, dar cel mai des este în jur de 5 zile. Mulți oameni infectați cu acest virus trec prin întreaga infecție asimptomatic.

Simptome

Simptomele COVID-19 sunt similare cu cele ale gripei - slăbiciune generală, febră și dureri musculare și tuse uscată. Unii pacienți pot avea și alte afecțiuni nespecifice, cum ar fi curgerea nasului sau diareea. Aceste simptome sunt de obicei ușoare și vin treptat. În 80% din cazuri, infecția este ușoară fără agravarea simptomelor. Forma severă a bolii se observă în principal la persoanele cu imunodeficiență și boli cronice, cum ar fi astmul bronșic, diabetul avansat sau BPOC.

[conform datelor Academiei Poloneze de Științe]   

Profilaxia zilnică – cum să te protejezi?

 • Spală-te pe mâini des cu apă caldă și săpun (după întoarcerea acasă, înainte și după masă, după folosirea toaletei, după tuse și strănut, după contactul cu bolnavii și cu animalele) cel puțin 20 de secunde
 • Dezinfectează-ți mâinile cu preparate pe bază de alcool (frecând bine pe suprafața întregii mâini până când este complet uscată)   
 • Evită să-ți atingi ochii, nasul și gura cu mâinile  
 • Acoperă-ți nasul și gura atunci când tușești și strănuți, de preferință cu un șervețel (aruncă imediat șervețelul folosit - într-un coș de gunoi închis sau într-o pungă închisă)  
 • Aerisește camerele în mod regulat  
 • Evită adunările mari și evenimentele de masă  
 • Când călătorești, acordă o atenție specială igienei mâinilor, mai ales atunci când mănânci – dacă este posibil, spălă-te bine pe mâini sau dezinfectează-le   

Îngrijitorii, persoane îngrijite, membrii familiei și alte persoane care stau acasă se pot simți în siguranță cu condiția respectării regulilor de igienă prezentate și a măsurilor de siguranță. În situația în care nu este necesar să părăsești locuința persoanei îngrijite, cel mai bine este să rămâi pe loc.

 

Ce trebuie făcut dacă suspecți o infecție?

Dacă: 

 • ai avut contact cu o persoană infectată  
 • există indicii clare că cineva din jurul tău poate fi infectat  
 • ai fost într-o zonă de risc cu mai mulți infectați sau potențial infectați  
 • în termen de 14 zile, observi simptomele descrise în acest articol  

să rămâi calm și să iei măsurile de precauție necesare, apoi consultă serviciile medicale și urmează indicațiile obținute.

Există un risc crescut de infecție în timp ce lucrez acasă la persoana îngrijită în Germania?

Nu există niciun motiv pentru care să consideri că munca ca îngrijitor la domiciliul persoanei îngrijite are un risc crescut. Dacă toți membrii gospodăriei respectă regulile de igienă și măsurile de precauție recomandate, riscul de infecție este redus semnificativ – datorită contactului foarte limitat al îngrijitorului cu alte persoane și obiecte. În comparație cu alte profesii, în care contactul cu o altă persoană (clienți, pacienți, petiționari) este frecvent și direct, ceea ce crește riscul de infecție, se poate concluziona că munca unui îngrijitor de persoane vârstnice acasă aparține grupului de profesii foarte sigure și prietenoase.

 

Ține minte că respectarea acestor reguli reduce semnificativ riscul de infecție! În timp ce ești plecat la persoana îngrijită trebuie să știi că standardele de îngrijire medicală din Germania sunt printre cele mai înalte din lume!

 

Iwona Przybyło

Szukasz pracy jako opiekunka w Niemczech?


Zgłoś się do nas - oddzwonimy!

Ai o fotografie, diplome, certificate sau referințe?
Adaugă-le acum pentru a accelera recrutarea.

Operatorul datelor tale cu caracter personal este ATERIMA RO S.R.L. cu sediul social în București la adresa: Muntenia Business Center, Splaiul Unirii 16, cu numărul din Registrul Comerțului: J40/9431/31.05.2021. Datele de contact ale responsabilului cu protecția datelor, adresa e-mail: daneosobowe@grupaaterima.pl.

Datele cu caracter personal sunt prelucrate pe baza consimțământului tău și în scopul de a te informa cu privire la ofertele de muncă actuale. Consimțământul implică prelucrarea de către ATERIMA RO S.R.L. a datelor tale cu caracter personal (inclusiv imaginea, dacă ne furnizezi documente cu fotografia ta) utilizând mijloace electronice de comunicare, e-mail, telefon, inclusiv mesaje SMS. Datele sunt prelucrate până la retragerea consimțământului. Retragerea consimțământului nu afectează legalitatea prelucrării datelor cu caracter personal înainte de retragerea acestuia. Furnizarea datelor este voluntară, dar necesară pentru a-ți trimite oferte de muncă.

Destinatarii datelor tale cu caracter personal sunt: angajați autorizați ai operatorului; entități care prelucrează date în numele acestuia; entități legate de și care colaborează cu ATERIMA RO S.R.L. (inclusiv contractanții pentru care se desfășoară sau vor fi desfășurate procese de recrutare, persoanele îngrijite și coordonatorii din Germania).

Ai dreptul de a solicita: accesul la datele tale cu caracter personal, rectificarea, ștergerea, transferul, limitarea prelucrării acestora, dreptul de a obiecta față de prelucrarea datelor, precum și dreptul de a depune o plângere la președintele Oficiului pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal. Mai multe informații despre prelucrarea datelor cu caracter personal pot fi găsite în Politica noastră de Confidențialitate. ^colaps
Sunt de acord cu prelucrarea datelor mele cu caracter personal de către ATERIMA RO S.R.L., cu sediul în București, la următoarea adresă: Muntenia Business Centre, Splaiul Unirii 16, cu numărul din Registrul Comerțului: J40/9431/31.05.2021 în scopuri de marketing și pentru a-mi furniza informații comerciale prin intermediul comunicării electronice de către ATERIMA RO S.R.L. și prin telefon, inclusiv prin SMS. Acordarea consimțământului menționat mai sus înseamnă, în special, că puteți primi informații de la ATERIMA RO S.R.L. cu privire la evenimente relevante - cursuri de formare, cursuri de limbi străine, conferințe sau webinarii, precum și promoții, programe de loialitate și campanii de imagine în care ATERIMA RO S.R.L. este organizator sau partener. De asemenea, este posibil să primiți informații despre posturi vacante și oferte de angajare de la ATERIMA RO S.R.L. și partenerii săi. Informații detaliate pot fi găsite pe site-ul nostru www.aterima-med.ro ^ colaps