image/svg+xml

Muncă pentru îngrijitori în Germania

0371 237 274
Sună-ne acum!

Munca pentru Îngrijitoare în Germania

12 întrebări frecvente

Despre ce întreabă candidații cel mai des?

Sunt asigurată când lucrez la ATERIMA MED?

Da, plătim contribuții de sănătate și asigurări sociale, inclusiv contribuțiile la pensie. Consultantul nostru te va ajuta să alegi cea mai bună soluție adaptată nevoilor tale.

Perioada de muncă în compania noastră este inclusă în perioada de pensionare. Îngrijitorii noștri pot beneficia, de asemenea, de asistență medicală gratuită în Germania și Polonia. În plus, fiecare îngrijitor este inclus într-un un pachet suplimentar de asigurări medicale, asigurare de accident și de răspundere civilă.

Cine mă va ajuta în caz de probleme neprevăzute în Germania?

Suntem aici pentru a ne ajuta și a ne consilia îngrijitorii. În caz de dificultăți sau evenimente neprevăzute, te rugăm să ne suni. Telefonul nostru de urgență funcționează în timpul weekendurilor și sărbătorilor legale. Nu ne lăsăm niciodată angajații singuri cu probleme și de aceea Îngrijitorii și Îngrijitoarele de la ATERIMA MED se simt îngrijiți la rândul lor.

Cu toate acestea, în cazul problemelor de sănătate din Germania, fiecare Îngrijitor angajat de ATERIMA MED poate beneficia de îngrijire medicală privată.

Îmi va acoperi ATERIMA MED cheltuielile de călătorie la și de la locul de muncă?

Da, îți organizăm călătoria (cu autocarul) și oferim un bilet dus-întors dacă plecarea ta durează minim o lună.

Cât de curând și pentru cât timp pot pleca să lucrez cu ATERIMA MED?

Candidații noștri pleacă chiar și la câteva zile după ce ne-au contactat. În fiecare lună avem zeci de noi oferte de muncă în toată Germania.

Durata standard a unei plecări în Germania ca îngrijitor este minim 2 luni. Cu toate acestea, puteți întreba despre plecări de 6 săptămâni. Pauzele între plecări durează în medie de la 1 la 2 luni.

Cât trebuie să investesc la început?

Nu percepem taxe de la candidați sau de la persoane care încep să lucreze și avertizăm împotriva companiilor și persoanelor care cer astfel de plăți.

Ce formă de angajare oferă ATERIMA MED și cât pot câștiga?

Oferim munca pe baza unui contract de mandat. Dacă știi bine limba germană, poți câștiga la ATERIMA MED până la 1.600 EUR net. La această sumă se pot adăuga sporuri în cazul ofertelor mai grele.

Pentru a răspunde la așteptările Îngrijitorilor noștri, am introdus oferte de locuri de muncă și pentru persoanele care abia încep să învețe limba germană și cunosc doar cuvinte separate (nivel începător). În acest caz, remunerația depășește 1000 EUR net.

Cuantumul remunerației depinde de calificările candidatului (inclusiv cunoștințele de limba germană) și, în unele cazuri, de starea de sănătate a persoanei îngrijite.

La ATERIMA MED pot alege locația în care voi pleca?

Da, Îngrijitorii noștri își pot defini preferințele în ceea ce privește domeniul sarcinilor și locul de muncă. Ne adaptăm ofertele la abilitățile tale, încercăm, de asemenea, să le potrivim și cu așteptările tale.

Care sunt cerințele pentru a lucra ca îngrijitor pentru vârstnici în Germania cu ATERIMA MED?
  • cel puțin cunoștințe de bază de limba germană,
  • experiență în îngrijirea unei persoane vârstnice sau bolnave (aceasta poate fi o rudă),
  • empatie și sensibilitate la nevoile persoanelor în vârstă.
Ce pot face dacă nu îndeplinesc una dintre cerințe?
  • dacă nu ai mai îngrijit, poți încerca să câștigi experiență în îngrijirea unei persoane vârstnice sau bolnave din România și apoi să ne contactezi. De asemenea, poți aplica pentru stagiu sau muncă voluntară la o casă de îngrijire paleativă sau la un azil de bătrâni. Sună-ne și vom încerca să-ți oferim un sfăt personalizat.
  • ai o problemă cu limba germană? Contactează departamentul nostru de recrutare, care va verifica nivelul tău de germană.
Poate lucra și un bărbat la ATERIMA MED?

Desigur! Angajăm atât femei, cât și bărbați.

Cât de bine trebuie să cunosc limba germană?

În această profesie, cunoașterea limbii germane și disponibilitatea de a o învăța în mod constant sunt foarte importante deoarece:

  • oferă confortul la locul de muncă și asigură contactul mai ușor cu persoana îngrijită și familia acesteia,
  • îngrijitorul poate să se descurce în situații neprevăzute,
  • influențează valoarea remunerației.

Oferta noastră include locuri de muncă atât pentru persoanele care abia încep să învețe limba germană, cât și pentru îngrijitorii cu cunoștințe foarte bune, care vorbesc fluent limba germană de mulți ani.

Dacă o altă companie nu cere cunoștințe de limba germană, vă sfătuim să vă gândiți serios la onestitatea și integritatea angajatorului respectiv.